Με τα PTC sites βγάζεις χρήματα?Μύθος ή αλήθεια? Μάθε πώς!

Όταν άκουσα για πρώτη φορά για τα PTC (Paid To Click) και επισκέφτηκα το πιο δημοφιλές από αυτά (Neobux), τότε φώναξα:



Πώ, πω τι είναι αυτό. Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότεροι από 3.000.000 "....."(σημ. τόσα περίπου ήταν τα μέλη του Neobux ), που να κάθονται να βλέπουν διαφημίσεις από το internet για $0,001, δηλαδή ένα δέκατο του cent του δολαρίου. Μα είναι τόσο χαζοι;

Πέρασε ο καιρός και αφού το έψαξα λίγο καλύτερα κατάντησα και εγώ ένας από τους χαζούς (συγγνώμη ήθελα να πω μέλος) αυτών των ιστοσελίδων.  Γιατί όμως έγινα μέλος; 

Πριν σας δώσω την απάντηση, νομίζω, ότι σας οφείλω μια ξενάγηση για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των προγραμμάτων.

Τι είναι τα PTC;

Όλα τα PTC αυτοδιαφημίζονται, ότι κερδίζεις χρήματα βλέποντας διαφημίσεις και επισκέπτεσαι ιστοσελίδες. Προσοχή, αυτό είναι η βιτρίνα τους, στην πραγματικότητα από πίσω κρύβονται δύο συστήματα πυραμίδας. Ένα απλό, κλασσικό σύστημα πυραμίδας και ένα πιο εξελιγμένο.  

Άλλωστε με το να βλέπεις διαφημίσεις στην καλύτερη περίπτωση θα κερδίσεις $0,20 την ημέρα, σιγά τα λεφτά. Μιλάμε για τελείως ξεφτίλα. Αντιθέτως με τα συστήματα πυραμίδας τα ποσά που μπορείς να κερδίσεις ημερησίως από ένα μόνο PTC, μπορεί να είναι και περισσότερα από $2000 μηνιαίως

Τα δύο συστήματα πυραμίδας βασίζονται στους referrals. Με τον όρο referral εννοούμε έναν βοηθό, ο οποίος ανάλογα με τα χρήματα, που θα κερδίσει από τις διαφημίσεις, κερδίζουμε και εμείς, που τον έχουμε referral, κάτι τις. Προσοχή, δεν παίρνουμε τα χρήματα που δικαιούται ο referral, αλλά επιπλέον χρήματα, που μας δίνουν τα PTC.

Υπάρχουν δύο ειδών referral, οι άμεσοι και οι νοικιασμένοι.

Τους άμεσους referral τους βρίσκουμε μόνοι μας, π.χ. τίποτα γνωστοί ή από διαφημίσεις ή τους αγοράζουμε και τους έχουμε για πάντα, χωρίς να πληρώσουμε για αυτούς. Οι άμεσοι referral, είναι προφανώς το απλό κλασσικό σύστημα πυραμίδας, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να βρει πολλούς τέτοιους. Και φυσικά προσέξτε, από μια γραμμή internet ημερησίως σε ένα PTC μπαίνει μόνο ένα μέλος. Αυτό το λέω για να μην σκεφτεί κάποιος πονηρά και γράψει την γυναίκα του, τα παιδιά του κλπ. Αν τώρα έχετε την δυνατότητα να μπαίνετε στο internet με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους π.χ. Η/Υ, Smart Phone, Tablet ή διαφορετικές γραμμές internet, τότε από κάθε IP μπορεί στο ίδιο PTC να μπαίνει και άλλο μέλος.

Τους νοικιασμένους, τους νοικιάζουμε μέσα από τα PTC, φυσικά πληρώνοντας ένα ποσό. Το ποσό που θα πληρώσουμε εξαρτάται από τον τιμοκατάλογο του PTC. συνήθως είναι 20 cents του δολαρίου



Όλα τα PTC έχουν επίπεδα για τα μέλη τους και ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκετε ένα μέλος πληρώνετε και το αντίστοιχο ποσό. Στην αρχή που είστε στο τζάμπα, προφανώς θα κερδίζετε τα λιγότερα χρήματα. Αν κάνετε αναβάθμιση και ανέβετε επίπεδο, τότε θα πληρώνεστε καλύτερα. Όμως για την αναβάθμιση θα πρέπει να πληρώσετε κάποιο ποσό, το οποίο εξαρτάται από το PTC.

Πως κερδίζεις χρήματα από τα PTC

Όπως είπα και στην αρχή, τα PTC σε πληρώνουν συνήθως $0,001, δηλαδή το ένα δέκατο του cents του δολαρίου. Επίσης έχουν και κάποιες διαφημίσεις για τις οποίες σε δίνουν και 1 cents του δολαρίου. Συνολικά, στις δωρεάν εκδόσεις τους, ημερησίως βλέποντας μόνο διαφημίσεις θα κερδίσεις περίπου 5 cents του δολαρίου και για να δεις τις διαφημίσεις θα ξοδέψεις περίπου 10 λεπτά της ώρας. Εξαίρεση αποτελεί το GoldenClix με τα οποία μπορείς να κερδίσεις περισσότερα από 10 cents του δολαρίου.

Ας υποθέσουμε, ότι γράφεσαι στα 5 PTC, που είμαι και εγώ γραμμένος και διαθέτουν και σύστημα με άμεσους referrals, δηλαδή στο Neobux, στο Ojooo, στο GoldenClix τότε θα κερδίζεις από τις διαφημίσεις ημερησίως από 4 έως 20 cents. Επιπλέον από το Neobux το οποίο διαθέτει και το παιχνίδι AdPrize, αν σταθείς τυχερός μπορεί να κερδίσεις ποσά μέχρι και $50 ή και την συνδρομή για την αναβάθμισή σου. Το Ojooo στην δωρεάν έκδοση δεν έχει κάτι ανάλογο

Μετά από 15 ημέρες θα έχεις κερδίσει περίπου 75 cents από κάθε PTC (5 cents κατά μέσο όρο ημερησίως επί 15 ημέρες) . Ας υποθέσουμε, ότι ήσουν γκαντέμης και δεν κέρδισες τίποτα από το AdPrize  ή το ProGrid πράγμα σπάνιο.

Αμέσως μετά προχωράς στην αγορά 3 referrals σε κάθε PTC με κόστος 60 cents.

Στις επόμενες 15 ημέρες θα έχεις κερδίσει και άλλα 75 cents από τις διαφημίσεις, επίσης από κάθε refferal υπολόγισε ένα μέσο ημερήσιο κέρδος 2 cents για κάθε referral και άρα το συνολικό σου κέρδος από τους referrals θα είναι 90 cents ( 2 cents επί 15 ημέρες επί 3 refferals) Στο τέλος του δεκαπενθημέρου σε κάθε PTC θα έχεις 180 cents (15 cents που σε περίσσεψαν συν 75 cents που κέρδισες από τις διαφημίσεις συν 90 cents που κέρδισες από τους referrals) Και ας υποθέσουμε ότι αγοράζεις σε κάθε PTC και άλλους 9 referrals με κόστος τα 180 cents.

Στο επόμενο 15ημερο θα έχεις κερδίσει πάλι 75 cents από τις διαφημίσεις και  360 cents από τους 12 referrals σου ( 2 cents επί 15 ημέρες επί 12 refferals) και άρα συνολικά θα έχεις 435 cents τα οποία Για τους 3 referrals, που είχες πάρει πρώτους δίνεις 60 cents για να τους ανανεώσεις για ένα ακόμη μήνα και με τα υπόλοιπα νοικιάζεις και άλλους 18 referrals και άρα έχεις συνολικά 30 referrals.

Δηλαδή μέσα σε 1,5 μήνα έχεις αποκτήσει ήδη 30 referrals και αν συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό σε 6 μήνες θα έχεις περισσότερους από 200 referrals. Μόνο από τους referrals μηνιαίως θα κερδίζεις $120 ( 2 cents επί 30 ημέρες επί 200 refferals) από κάθε PTC.

Φυσικά αν συνεχίσεις να νοικιάζεις referrals ή με τα κέρδη σου προχωρήσεις και σε αναβάθμιση του λογαριασμού σου, τότε θα δεις τα κέρδη σου να εξακοντίζονται στα ύψη. Και όλα αυτά για ένα δέκατο του cents και για 1 ώρα ημερησίως που θα ξοδεύεις στο internet βλέποντας διαφημίσεις.

Για να καταλάβετε καλύτερα, τι εννοώ, θα σας κάνω ένα παράδειγμα με το Ojooo. Αν υποθέσουμε, ότι το έχετε τερματίσει, δηλαδή έχετε κάνει την αναβάθμιση και έχετε αποκτήσει και τους 2000 referrals, που δικαιούστε στην αναβαθμισμένη έκδοση, τότε τα συνολικά καθαρά μηνιαία σας κέρδη θα είναι τα εξής: 

Κέρδη από διαφημίσεις που βλέπετε εσείς: $0,10 X 30 ημέρες = $3 

Κέρδη από τους referrals: 2000 referrals X $0.01 X 30 X 4 διαφημίσεις = $2400 

Κόστος αναβάθμισης μηνιαίως: $39 Κόστος ενοικίασης των referrals μηνιαίως: 2000 referrals X $0.20 = $400 

Και άρα συνολικά καθαρά μηνιαία κέρδη μόνο από το Ojooo  περίπου $2000.

Σκεφτείτε, λέει να είστε γραμμένοι σε 6 ή 7 ή 8 PTC και να τα έχετε τερματίσει όλα, μπορείτε να υπολογίσετε τα μηνιαία κέρδη σας ή σας πιάνει ζαλάδα;  Προσωπικά, από όλα τα PTC που γράφτηκα, αποφάσισα να κρατήσω τα εξής: Neobux, Ojooo, Probux ,GoldenClix  και το Clixsense

Και περιμένω σε ένα χρόνο να τα τερματίσω και να κερδίζω συνολικά μηνιαίως περισσότερα από 5000 ευρώ.  Τώρα νομίζω, μπορείτε να καταλάβετε, γιατί και εγώ έγινα βλαμμένος, δηλαδή μέλος των PTC.

Βέβαια πολλοί θα βρεθούν και θα πουν, σιγά ρε φίλε είσαι πολύ αισιόδοξος. Ποιος σου είπε ότι ο κάθε referral θα κάνει ημερησίως 4 κλικ, να είσαι ευχαριστημένος και με 2 κλικ κατά μέσο όρο την ημέρα.

Σε όλους αυτούς θα απαντούσα τα εξής:

1) Λέτε να είναι ανέφικτο από 6 ή 7 ή 8 PTC να φτάσει κάποιος να κερδίζει συνολικά 5000 €, δηλαδή 700 με 800 € κατά μέσο όρο τον μήνα από ένα PTC; Να κόψω κάτι και να πω, ότι θα κερδίζω τον μήνα 2000€ , δηλαδή από κάθε PTC κατά μέσο όρο μηνιαίως 200 με 250€ τον μήνα. Τώρα το θεωρείται υπερβολικό; Τα 2000€ τον μήνα τα θεωρείται λίγα;

2) Οι referrals των πιο δημοφιλών PTC σίγουρα είναι λίγο αναξιόπιστοι. Δοκιμάσατε όμως το GoldenClix να δείτε πόσο εργατικοί είναι; Θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

3) Έχετε υπολογίσει πόσα κερδίζει κάποιος σε 10 δευτερόλεπτα, που πληρώνετε με τον βασικό; Για να δούμε, 500€ τον μήνα και δουλεύει περίπου 22 ημέρες επί 8 ώρες την ημέρα. Άρα συνολικά εργάζεται 22 Χ 8 Χ 60 = 10560 λεπτά και άρα το λεπτό αμείβετε 500€ / 10560 = 0,04734 € και για 10 δευτερόλεπτα θα πάρει 0,04734 / 6 = 0,0078 € λιγότερο από 1 cents. Και αν λάβουμε υπόψη, ότι στα χαρτιά θα γράφετε, ότι δουλεύει 8 ώρες την ημέρα ενώ στην πραγματικότητα θα δουλεύει 9 και 10 ώρες και ίσως και περισσότερες χωρίς να πληρώνετε για τις επιπλέον ώρες; Και φυσικά θα έχει πάνω από το κεφάλι του το αφεντικό να του λέει ένα κάρο βλακείες και όταν έρχεται η ώρα να πληρωθεί, να του πετάει ένα κατοστάρικο έναντι και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.  Είναι καλύτερα;

Μετά από όλα αυτά, μήπως είναι καιρός να αφήσετε κατά μέρος τους ενδοιασμούς σας και να ρισκάρετε στα PTC;

Και προπαντός δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι υπάρχει μεγάλη βρωμιά στα PTC και το ρίσκο σας μπορεί να μην αποδώσει. Όμως αν σκεφτείτε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, τότε θα δεχτείτε και εσείς να αναλάβετε το ρίσκο. Και σαν αρχή σας προτείνω να γραφτείτε στα  GoldenClix  που έχουν τους καλύτερους όρους και τους πιο βαρβάτους referrals!
Ξεκινήστε τώρα κάνοντας εγγραφή σε ένα ή σε ΟΛΑ απο τα παρακάτω!!

 Neobux, Ojooo, Probux , GoldenClix  και το Clixsense

Δεν υπάρχουν σχόλια: